Je kunt met behulp van een tuintafel je tuin omtoveren tot een waar paradijs in de zomer. Toch kan het echter lastig zijn om zo’n tafel aan te schaffen, je kunt namelijk kiezen uit diverse materialen, formaten en soorten. Om dan toch de perfecte tuintafel te kunnen kiezen, kun je deze tips gebruiken. 

Stijl

We gaan buiten en binnen alsmaar meer als één zien. Daarom lijken onze nieuwe tuintafels steeds meer op de meubels die we in het interieur zien. Dit geldt bijvoorbeeld voor de industriële tuintafels, wat een designstijl is dat op het moment erg populair is. Niet alleen het ontwerp lijkt bij tuinmeubilair meer en meer op dat van interieurmeubilair, dit geldt ook voor de materialen. Daarom kan het slim zijn om bijvoorbeeld te kiezen voor een tuintafel met een keramisch blad, dit is hartstikke trendy tegenwoordig. Door deze stijl te combineren met barkrukken en/of kuipstoelen kun je je tuin fantastisch inrichten met behulp van het meubilair, waar een tuintafel natuurlijk goed bij hoort. Over het materiaal lees je later in dit artikel overigens nog meer.

Ruimte

Voordat je op zoek gaat naar tuintafels is het belangrijk om te kijken naar hoeveel ruimte je hebt. Bij een balkon kan het over het algemeen verstandig zijn om te kiezen voor een tafel dat niet al te breed is, vooral als de ruimte smal is. Als je vaak mensen over de vloer krijgt, is het trouwens belangrijk om een tuintafel aan te schaffen waar veel personen aan kunnen zitten. Naast zitplaatsen moet er bovendien genoeg zit- en loopruimte zijn. Een verlengbare tafel voor in de tuin kan trouwens ook een aanrader zijn, wat vooral handig is als je familie en/of vrienden op visite krijgt. Iedereen kan dan een plekje aan de tuintafel hebben!

Materiaal

Bij het kiezen van een tuintafel is het ook belangrijk om rekening te houden met het meubilair. Dit heeft namelijk invloed op de stijl van de tafel, maar het materiaal speelt ook een rol in hoeveel onderhoud de tuintafel nodig heeft. Daarom is het belangrijk om van elk materiaal de plus- en minpunten af te wegen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor keramisch, wat echt een designstijl zal creëren in je tuin. Bij hout is dit minder het geval, al geeft dit wel een natuurlijke en mooie look. Als je een tuintafel wilt die weinig onderhoud vergt dan kun je het beste kiezen voor een aluminium model.